Jubileumreis Ameland

Eindelijk was het dan zover. Onze uitgestelde jubileum-reis in het kader van ons 100-jarig bestaan (inmiddels 102 jaar) kon beginnen. We vertrokken vrijdag 21 oktober rond 16.00 uur vanuit Utrecht om de laatste boot van 20.00 uur te halen. Bij aankomst stonden de fietsen al klaar en konden we vertrekken richting ons groepsverblijf ‘de Nachtegaal’. Even installeren en daarna gezellig samenzijn met een hapje en een drankje. De stemming zat er meteen al goed in. De volgende dag stond in het teken van muziek en zoals bij elke jubileum-reis hadden we ook nu contact gezocht met een lokale muziekvereniging, in dit geval de fanfare Forza Musica. Het werd een verrassend concert met een gezamenlijke afsluiting; het was ook het laatste concert van Rinus Verschoor, de instructeur van de slagwerkgroep. Na afloop nog even napraten om dan weer door de streekbus te worden teruggebracht naar de boerderij. Natuurlijk gingen onze jeugdleden nog even lekker op stap in het dorp. Zondag was er gelegenheid om de kerkdienst te bezoeken of de vuurtoren te beklimmen. Na de lunch stond er nog een fietspuzzeltocht op het programma die eindigde bij de bierbrouwerij waar de Domkoppen optraden; de dag werd afgesloten met een bonte avond die zo gezellig was dat er maar geen einde aan kwam. Van show-dansoptredens tot jamsessies, van Macarena tot Sirtaki, het kwam allemaal voorbij. Nu zijn we weer thuis en kunnen even uitrusten maar we zijn vast en zeker in gedachten alweer aan het nadenken over de volgende reis.